2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Tortas "Advokatas"

Kadangi niekur neradau recepto, kaip gaminamas tortas "Advokatas", o buvo prašymas iškept vyro gimtadieniui, tai teko ieškot iš kokių biskvitų susideda ir koks kremas yra naudojamas pastarajam. Aišku, toli gražu, visiškai netoks, koks parduodamas "Maximoje", tris kartus skanesnis :))) Yra galimi du variantai kremo gaminimui, su abejais ir išbandžiau:  kremas konjako skonio iš pakelių pridedant pieno ir sviesto ARBA grietinėlė su kiaušininiu likeriu "Advocat" .Tiek vienas tiek kitas yra skanūs,tik gal su grietinėle skonis yra natūralesnis.


Reikės (24-26cm skersmens formai)
Biskvitams:
8 kiaušiniai (4 baltam,4 šokoladiniam biskvitui)
8 v.š. cukraus (4 baltam,4 šokoladiniam)
2 a.š. kepimo miltelių (1 baltam,1 šokoladiniam)
8 v.š. miltų (4 baltam, 4 šokoladiniam)
1 v.š. šokoladinės kakavos (šokoladiniam biskvitui)

Kremui:
600ml grietinėlės
100ml likerio
50g cukraus pudros
ARBA
Paruošti 1,5 pakelio kremo pagal nurodytą instrukciją 

     (Naudoju štai šį kremą)


Sulaistymui:
paruoštos atvėsintos arbatos arba kavos

Gaminimas
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų, įdėti cukraus ir gerai išmaišyti (aš darau viską mikserio pagalba). Tuomet išplakti baltymus kitame inde,sukrėsti i trynių masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais (šokoladiniam biskvitui ir su kakava),persijoti ir po truputį berti į kiaušinių masę,atsargiai maišant iš apačios į viršų. Kepimo formą patepti riebalais, sukrėsti visą masę ir dėti į įkaitiną 180C orkaitę. Kepti apie pusvalandį, geriausia patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
Taip išsikepami du biskvitai-baltas ir šokoladinis. Juos atvėsinti ir po to perpjauti į dvi dalis, gauname iš viso 4 biskvitus.
Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir galiausiai supilame likerį ARBA pasigaminam kremą iš pakelio :)

Torto surinkimas
Dėti vieną biskvitą i lėkštę, sulaistyti kava ar arbata, tada krėsti kremo ir vėl biskvitas ir taip,kol surenkamas visas tortas. Viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir ant viršaus labai rekomenduojama užbarstyti migdolo riešutų drožlėmis. Šonai "apklijuojami" tarkuotu šokoladu, kuris taip pat labai tinka ir papildo bendrą torto skonį.
Skanaus!

p.s. šioje nuotraukoje pasirinktas kremas iš pakelio, o vidurinis sluoksnis įdėtas tiesiog plaktos grietinėlės su cukraus pudra.

11 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Laba diena, norejau suzinot koki likeri naudojat, ar nera skirtumo? :)

Dalia rašė...

Sveiki,
Naudojamas kiaušininis likeris pavadinimu "Advocat", apie 12Lt kažkur kainuoja, galbūt yra ir kitokiais pavadinimais kiaušininių likerių..

Anonimiškas rašė...

Labas vakaras, norėjau paklaust, nuotraukoje pavaizduota, kad kremas yra geltonos, baltos spalvos, o aprašytas yra tik vienas, o kito kokia sudėtis, kaip jį pasigaminti? Ačiū.

Dalia rašė...

Baltas kremas yra paprasčiausia išplakta grietinėlė su cukraus pudra. Naudojamas tik vienas sluoksnis todėl jos daug nereikia, apie 200g kažkur.

Anonimiškas rašė...

Ojojojoj...
Gaminant biskvitą atsitiko nelaimė... atskiriant prieš paskutinį kiaušinio trynį nuo baltymo tas trynys šast ir ikrito i baltymu bliudelį, išsisklaidė. Gavos taip, kad biskvitui suplakiau tryniu ir baltymus kartu, dėjau truputį daugiau miltų. Gavosi lyg ir ok.
Kai dariau kremą, tingėjau pažiurėt kiek ten tos cukraus pudros dedas ir buvau įsitikinusi, kad 100g, o dabar skaitau, kad per puse mažiau!!!
Jau tuoj ragausim, bijau kad nebutų per saldu :(

Dalia rašė...

Na,ir kaip gavosi?turbūt kad ne per saldu..bent jau neturėtų..:) O, kad tas nelemtas kiaušinio trynys įkrito kartu,nieko juk tokio, galima biskvitui ir viską kartu plakti,tik galbūt pats biskvitas nebus toks purus.

Daina rašė...

išbandžiau šį receptą, tortas pranoko visus lūkesčius. Puikus receptas, aiškiai parašyta, ačiū labai. Tik kiaušininį likerį pakeičiau Moka kavos likeriu, jis taip pat labai tiko.

Anonimiškas rašė...

Čia vėl anonimas rašo. Tai va, niekaip neprisiruošiau parašyt komentaro kaip man su nelaimėm tas tortas gavosi. Skonis puikus, tik per tuos kiaušinius biskvitai sunkūs gavosi, norėjosi puresnių.
Dar "advocat" likerio turiu, reikės vėl pasigamint.
Ai tiesa, aš dar nestorai juodojo šokolado kremu(šokoladas + grietinėlė) biskvitus pertepiau, nes ankščiau kai pirkdavom šį tortą iš kepyklos (skaniausias pirktinis tortas), ten būdavo dar šokolado pertepimas su kažkuo traškiu, o biskvitai visi šviesūs su trupučiu aguonų, kremas toks pat.

Rasa rašė...

Laba diena, nelabai suvokiau Jūsų paaiškinimą. Sakot kad baltas grietinėlės sluoksnis tik vienas, o kiti kokie tada? Ar 600 ml grietinėlės pakanka visiems sluoksniams ir šonams?

Dalia rašė...

kiti sluoksniai yra kiaušininio likerio, butent toj nuotraukoj kur parodyta,yra du kremai kiaušininio likerio ir vienas paprastos grietineles su cukraus pudra.24-26cm skersmens tortui 600ml grietineles turetu uztekti ir sonams,tik plonai aptepti tuomet.

Edita rašė...

Acu uz recepta, siandien iskepsiu savo vyrui, nes ryt jo gimtadienis. Visokiu tortu jau priragaves, bet Advokato dar neteko. Receptas neatrodo sunkus, tad pasiraitosiu rankovytes ir pirmyn... tik ketinu i balta biskvita deti maltu aguonu dar, i sokoladini truputuka romo esencijos ilasinti ir kremus pagadinisiu graikiskai riesutais. Bus ale mano pagerintas Advokatas. Parasysiu kaip sekes :)